VECTOR™

A 2in1 függőleges felszállásra képes felderítő drón

1920x600_vector_civil_white

A következő Generáció

az eVTOL fix szárnyú drónok

Egy vektor matematikai definíciója pontosan jól jellemzi a Quantum-Systems legújabb drónját. Bármelyik irányba beállítható: felfele, előrefele, illetve lefele. A Quantum-Systems Vector drónja pontosan erre képes . Függőleges felszállás. Energiahatékony, nagy hatótávú, fix szárnyú légijármű, amely függőleges leszállásra is képes. Minden automatikus, nincs pilóta, illetve kezelő inputra szükség – Csak repül.

VECTOR – A 2in1 függőleges felszállásra képes felderítő drón

Rugalmas és teherbíró tulajdonságainak köszönhetően a Vector olyan repülési és megfigyelési jellemzőkkel rendelkezik, amely meghaladja a jelenleg világszerte üzemelő drón platformok teljesítményét.

Mivel a legnehezebb terepen is működőképes (VTOL), továbbá mivel zajkibocsátásának szintje rendkívül alacsony, a Vector a tökéletes drón a nem invazív légi műveletek széles köre esetében.

Egy titkosított hálós IP kapcsolaton keresztül jutnak el a videó adatfolyamok akár 15+ km távolságra is. A maximum 120 perces repülési ideje magáért beszél. Mindezt egy kompakt és robusztus, elektromos VTOL drón testesíti meg.

A 2in1 Rendszer dizájn további alkalmazások előtt nyitja meg a lehetőséget a “Scorpion” esetében – A szárnyak eltávolításával és a helikopter karok egy sorozatának felszerelésével létrehozható egy dedikált, „több rotoros” platform a küldetési alkalmazások még szélesebb körének kiszolgálása céljából. Függetlenül attól, hogy egy VTOL fix szárnyú vagy egy hagyományos rotort használ – mindkét esetben csak egyetlen rendszerre van szüksége a képzéshez és a helyszínen történő bevetéshez.

az eVTOL drón bővített repülési idővel

Intuitív tervezés és végrehajtás

AES-titkosított hálós ip adatkapcsolat

SCORPION

„Tri-kopter” dizájn

200204_swipe_scorpion200204_swipe_vector

VECTOR

Fix szárnyú dizájn

A 2in1 rendszer – Mindkét világ legjobbja

Részletesen a jellemzőkről

1920x600_main_VP6_Hover_side

QBASE 3D – C2 MISSION SZOFTVER

Köszönet a QBase 3D programnak az összes küldetéssel kapcsolatos lépés – kezdve a tervezéstől a végrehajtásig – végrehajtható intuitív módon egyetlen személy által. A QBase 3D automatikusan hatékony repülési útvonalakat hoz létre azt követően, hogy néhány kattintással megadják a repülési területet és a küldetés paramétereit. A Vector, illetve a Scorpion drónt el lehet indítani anélkül, hogy előre megterveznék a küldetést a gyors reagálás érdekében.

Saját fejlesztésű szoftverünk segítségével dinamikusan beállíthatja a küldetést repülés közben, a küldetés előtt, közben, illetve után, a kritikus pontok térképen, illetve videón történő megjelenítése, illetve felismerése céljából.

A QBase 3D program rögzíti a teljes küldetést a GCS-en (beleértve a videó és a légijármű adatokat) és a rögzített adatok bármikor visszajátszhatók, rögzítés közben is. A szoftver figyelmeztetésekkel segíti a kezelő munkáját, amikor a légijármű határainak meghaladásához közelít. A figyelmeztetések mindig felülírhatók, amennyiben a küldetéshez az szükséges – Csak repülni kell a rendszerrel.

GCS FELHASZNÁLÓI INTERFÉSZ

A rendszer részét képező földi ellenőrző állomás (GCS – Ground Control Station) egy nagyteljesítményű x86 alapú PC egy strapabíró házban, amely érintésre működő vezérlő elemeket és érintőképernyős funkcionalitást tartalmaz.

A kijelző visszaverődés mentes és a részletek optimális élességét garantálja még a leghátrányosabb világítási feltételek mellett is. Az ellenállási elv alapján működő képernyő esőben, illetve kesztyűben is interakcióra képes.

GIROSZKÓPOS HASZNOS TEHER – INTELLIGENCIA AZ ÉGEN

A jobb döntéshozatal érdekében a megfelelő intelligencia biztosításához nagy értékű érzékelőket integráltunk a rendszerbe nagyteljesítményű optikával, miközben a méretet és a súlyt minimális szinten tartottuk. Az eredmény egy, a tudomány mai állásának megfelelő stabilitás páratlan robusztussággal párosítva.

A rendszer moduláris felépítésének köszönet, a Vector és a Scorpion első részén elhelyezhetők különböző hasznos terhek.

A Vectorhoz rendelkezésre álló giroszkópos megoldások

1200x800_nighthawk_Civil

NightHawk2

EO: Zoom: 20x optikai, 2x digitális / 1280×720
IR: Zoom: 4x digitális /640×480

 • Adatsebesség: 5Mb/s (H264)
 • Súly: 320 g
 • EGYÉB: KLV-Stream, GeoLock, Kép stabilizálás, Objektum nyomon követés
1200x800_HD40-LV_Civil

HD40-LV

EO: Zoom: 10x optikai, 2x digitális / 1280×720
IR: Zoom: 4x digitális /640×480

 • Adatsebesség: 5Mb/s (H264)
 • Súly: 550 g
 • EGYÉB: KLV-Stream, GeoLock, Kép stabilizálás
További információk

Az összes érzékelő cserét egyszerűen végre lehet hajtani, csak a teljes hasznos teher dokkot kell kicserélni, és mindez másodpercek alatt végrehajtható. Nincs szükség semmilyen szerszámra.

A célok figyelése éjjel-nappal lehetséges a rendszer IR képességének köszönet (EO/IR opció), ezáltal biztosítva van az Ön számára a teljes körű szükséges rugalmasság. A rendszámok EO 30x zoomoló opcióval akár 700 méteres távolságról is leolvashatók, illetve a célok éjszaka is megjelölhetők. Az IR megvilágító egység segítségével (lézer opció) tevékenysége sikeresebb lehet.

 

A Quantum-Systems folyamatosan arra törekszik, hogy növelje a kompatibilis érzékelők számát. Ahogyan a Vector és a Scorpion felhasználói család bővül, egyre több innovatív és testre szabott érzékelők fognak rendelkezésre állni. A vegyi anyagok detektálása, a földbe behatoló kisenergiájú radar, a LiDAR, illetve az LTE-cella olyan elemek, amelyekkel foglalkozni fogunk a jövőben. A lényeg a következő: platformjának sokoldalúsága idővel bővülni fog.

HÁLÓS IP TITKOSÍTOTT ADATKAPCSOLAT

detail_1275x900_Antenne_vector_VP6

Olyan rádiókommunikáció, amely megfelel a modern alkalmazások követelményeinek. Különösen a kutatás és mentés, a orvvadászat/orvhalászat elleni védekezés, a természet megfigyelése és az ipari létesítmények karbantartása nagyobb hatótávot, adatátviteli képességet és megbízhatóságot igényel, mint valaha. Az önjavító, digitális kapcsolat kezelés és az automatikus átirányítás ma már nem csak opcionális lehetőség. Ma már e funkciók kötelező kellékek. Ezért a Quantum-Systems egy, a tudomány mai állásának megfelelő titkosított hálós IP kapcsolatot használ, amely soha nem látott teljesítményt biztosít a kihívást jelentő környezetekben.

Az adatkapcsolatot biztosító hardver egy, a földön használandó robusztus kézi egységből, valamint egy, a drónon levő OEM modulból áll. Szektor antennák segítségével a hatótávot 25+ km-re is lehet bővíteni. Nincs szükség nyomon követő antennára, illetve mozgó alkatrészekre.

Ez az összeállítás lehetővé teszi 128/256 bites AES titkosítású 10+Mbites adatfolyamok alkalmazását maximum 25+ km-es utasítási és vezérlési hatótáv mellett (szektor antennákkal).

A hardver taktikai alkalmazásokhoz van optimalizálva és erős, IP 67-es besorolású házakkal kapható. Kifinomult MIMO hálós hálózati technológiát alkalmaz. Az adatkapcsolat vezérlése teljes körűen integrálva van a QBase 3D programba, beleértve a kapcsolat és a teljesítmény kezelését.

További információk

Műszaki specifikációk:

 • Kiválasztható csatorna sávszélesség: 5, 10, 20 MHz[
 • Különböző frekvenciák állnak rendelkezésre a 400 MHz – 6 GHz tartományban.
 • Titkosítás: DES56, AES/GCM 128/256
 • Adatsebesség: maximum 100 Mbps (alkalmazkodásra képes)
 • Kimenő teljesítmény: 1mW – 4W (max. 8W szektor antennákkal)
 • Latencia: 7ms, átlagosan (20MHz BW)
 • Érzékenység: -99 dBm @ 5MHz BW
 • Az akkumulátor élettartama: Max 12 óra (a kézi készülék esetében)
 • IP 67-os ház

SZÁLLÍTÓ TÁSKA ÉS HÁTIZSÁK

Szétszerelt állapotban a Scorpion drónt és a Vector drónt egyetlen személy is képes kényelmesen és biztonságosan szállítani. Csak néhány lépést kell végrehajtani ahhoz, hogy a rendszerek használatra készen álljanak.

Szabványos változatban a szállító táska külső méretei a következők: 850x470x280 mm. IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik (vízbe meríthető, vízben lebegtethető) és ezért megfelelő a leghátrányosabb környezetekben történő alkalmazásra is. Opcióként minden terepre megfelelő hátizsák is használható.

Válassza ki a drón küldetésének megfelelő szituációt

Információkat biztosítani a döntések validálásához nem-invazív megközelítéssel a Vector és a Scorpion drónoknak csak az egyik lehetséges használati esete.

A fejlett EO és IR érzékelők a mentési és vészhelyzet szolgáltatások számára jelentős előnyöket biztosítanak. E valós idejű információk létfontosságúak az ilyen jellegű szituációk esetében.

R

Kutatás és mentés

R

Hegyi mentés

R

Orvvadászat/orvhalászat elleni harc

R

Tűzoltás és tűzmegelőzés

R

A forgalom vizsgálata és megfigyelése

R

Eltemetett tárgyak keresése

Műszaki specifikációk, a VECTOR drón

1920x600_vector_civil_white_02
Max. Felszállási súly< 6,5 kg | < 13,2 lb
Max. Repülési idő120 perc
Utasítási és vezérlési hatótáv15+ km (kézi egység); 25+ km (szektor antennákkal)
Hasznos teherHD40-LV EO/IR 550 g & NightHawk2 EO/IR 320 g
Utazási sebesség15 – 25 m/s | 29 – 39 kn
Szél ellenállásmax. 12 m/s | 23 kn
Szárnyfesztávolság2,80 m | 9,2 láb
Szállítótáska mérete0,85 x 0,47 x 0,028 m