Könnyű tervezés mindössze néhány kattintással

QBase 3D  

Intuitív küldetés tervezés

qbase_3d_visual
qbase3d_blue_logo

Küldetés vezérlő rendszer

Minden-az-egyben tervező, monitorozó és exportáló szoftver


A Quantum Tron és a Trinity drónok számára a légi felmérő küldetés előtervezése legegyszerűbben a QBase3D programmal lehetséges.


A QBase3D program automatikusan létrehozza a leghatékonyabb légi útvonalakat azt követően, hogy néhány kattintással meghatározzák a repülési területet és a küldetés paramétereit. E lépések lehetővé teszik, hogy időveszteség nélkül felkészüljön és lebonyolítsa a repülést nagyteljesítményű és könnyen használható szoftverünk segítségével.

Teljesen ellenőrzése alatt tudja tartani a fotogrammetriai légi felmérő küldetést és garantáltan teljes körűen le tudja fedni az adott területet.

A QBase3D program valós időben biztosítja a Tron vagy Trinity drónjától származó információkat. A rendszer rendelkezik egy olyan műszerfallal, amely folyamatosan frissíti a magassági, attitűd, sebesség, irány és akkumulátor egészség adatokat annak érdekében, hogy minden pillanatban diagnosztizálni tudja Quantum-System drónjának állapotát.

QBase3D programunk egy olyan kétszintű biztonsági rendszerrel rendelkezik, amely biztosítja küldetésének sikerét. Az első küldetés ellenőrzés be van építve a QBase programba, és e funkció ellenőrzi a végrehajtás lehetőségét, miközben megtervezi küldetését.

Amint továbbítja a küldetést a drónnak, a beépített automata pilóta rendszer végrehajt egy biztonsági ellenőrzést, hogy küldetésének repülési feladatát sikeresen végre lehessen hajtani a rendelkezésre álló olyan drón erőforrásokkal, mint például az akkumulátor kapacitása, a hőmérséklet, illetve az érzékelő állapota.

Q-Base-01

A Quantum-System drónjai a QBase3D programmal kombinálva segíti a felmérőket, farmereket, tudósokat, kőbányában dolgozókat, építőmérnököket és a geológusokat abban, hogy saját alkalmazásukra tudjanak összpontosítani, és egyszerűen csak repüljenek!

Töltse le a QBase 3D program próba változatát.

  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

  3D TERÜLET TERVEZÉS

  A 3D-s terület tervezési funkció segítségével automatikusan létre lehet hozni repülési terveket lejtős és hegyes területek esetében. A program nagyfelbontású digitális magassági adatokat használ (például SRTM adatokat), hogy ütközésmentes és optimalizált repülési pályákat hozzon létre az optimális adatminőségű eredmény érdekében.

  FOLYOSÓ TERVEZÉS

  A folyosó tervezési funkció optimalizált repülési terveket hoz létre az olyan infrastruktúrák feltérképezéséhez, mint például az utak, a vasutak és az áramvezetékek. Optimalizálja a repülési szakaszokat a terep tengerszint feletti magasságának, valamint a kamera jellemzőinek megfelelően.

  ÉLŐ LÉGI FORGALOM

  Az egyéb légi járművek ADS-B adatai megjeleníthetők a QBase programban a drón kezelője helyzet tudatosságának megőrzése érdekében. Továbbá a QBase program kockázat és ütközés felmérést is végrehajt, és a kezelőnek támogatást biztosít az ütközések megelőzése érdekében. E funkciók lehetővé teszik a biztonságos BVLOS repülőutakat és küldetéseket ellenőrzés alatt tartott légterekben.

  A küldetés részletes tervezésének megkezdése előtt meg kell határozni az alábbi paramétereket:

  Egy intuitív felhasználói interfész segítségével ki lehet választani az adott drónt, valamint az alkalmazandó hasznos terhet. A kapcsolat idővesztesége és a légi jármű sebessége is egyedileg beállítható.

  rotation

  Állítsa össze repülőútjának tervét egy vagy több küldetési elemből. Az alkalmazástól függően különböző alapelemekből lehet válogatni:

   

  • Terület
   A Terület Elem megfelelő a területek feletti repüléshez (mezők, külszíni bányászat, erdészet, …). A QBase program létrehozza repülési tervét egy poligon meghatározásával.
  • Folyosó (például vasútvonalak, utak, …)
   Amennyiben az Ön célja az, hogy légi felvételeket készítsen egy vasútvonalról, illetve közútról, akkor meg kell adnia azt egy egyszerű vonallal és meg kell szereznie a repülési tervet.
  • Útvonal pontok [Waypoints]
   Manuálisan állítsa be az útvonal pontokat és készítsen egy rugalmas repülési tervet. (Magas szintű üzemmód)

  Annak érdekében, hogy pontosan át tudja látni a pillanatnyi küldetést és annak előrehaladását, a QBase program felkínálja azt a lehetőséget is, hogy élőben kövesse a drónt.

  Az összes vonatkozó paraméter (az akkumulátor állapota, a repülési idő, a tengerszint feletti magasság, a hasznos teher rögzített képeinek száma stb.) megjelenik a kijelzőn és a rendszer egy átfogó összképet biztosít.

  Ez odáig terjed, hogy az ADS-B adatokat fogadja ez az üzemmód, majd fokozatosan láthatóvá is válnak. Különösen a forgalmas légterek esetében e funkció többlet biztonságot jelent.

  A programban rendelkezésre áll egy oktatási funkció is, hogy egy új irányító gyorsan és biztonságosan megismerhesse a Qbase programot és annak funkcióit.

  Könnyen követhető lépéseken keresztül e funkció végig vezeti a felhasználót az alapvető tervezési lépéseken és ily módon lehetővé teszi a szükséges alaptudás elsajátítását.

  A magasabb szintű funkciók használatához ennek ellenére azt javasoljuk, hogy vegyék igénybe a viszonteladóink által biztosított további képzéseket.

  tutorial_qbase