SCORPION™

A 2in1 függőleges felszállásra képes felderítő drón

1920x600_main_scorpion

A következő Generáció

az eVTOL drónoknak

Nem csak az optika közös a Scorpion és „dróntársa” között. A Vectorhoz hasonlóan a Scorpion is optimalizálva van arra, hogy hátrányos, magas hőmérsékletű környezetekben is működni tudjon.

A központi elem azonos a fix szárnyú Vector drónnal, mely központi elem giroszkópot, automata pilótát és adatkapcsolatot tartalmaz. A Scorpion nagyobb propellerjeinek és motorjainak köszönhetően egy, a tudomány mai állapotának megfelelő trikopter élő video adatkapcsolattal a különböző küldetési szituációkhoz.

A Scorpion lenyűgöző drón, a Vectorhoz hasonlóan HD adatkapcsolattal rendelkezik, hatótávja pedig maximum 15+ km.

Trikopterként ideális kisebb léptékű és stacionárius használatra, például sűrűn beépített területek esetében. 45 perces repülési idejével az alkalmazások széles körét ki tudja szolgálni.

A Scorpion beépített 2in1 képességgel rendelkezik a Vector drónhoz hasonlóan. A Scorpion alapfunkciói az alábbiak:

 

 • A tudomány mai állásának megfelelő trikopter drón
 • 0-15 m/s utazási sebesség
 • Maximum 45 perces repülési idő (a hasznos tehertől függően)

eVTOL drón hosszabb repülési idővel

Intuitív tervezés és végrehajtás

AES-titkosított háló ip adatkapcsolat

SCORPION

Trikopter dizájn

200204_swipe_scorpion200204_swipe_vector

VECTOR

Fix szárnyú dizájn

A 2in1 Rendszer – Mindkét világ legjobbja

A funkciók részletes ismertetése

1920x600_main_scorpion_side

QBASE 3D – C2 KÜLDETÉS KEZELŐ SZOFTVER

Köszönet a QBase 3D programnak az összes küldetéssel kapcsolatos lépés – kezdve a tervezéstől a végrehajtásig – végrehajtható intuitív módon egyetlen személy által. A QBase 3D automatikusan hatékony repülési útvonalakat hoz létre azt követően, hogy néhány kattintással megadják a repülési területet és a küldetés paramétereit. A Vector, illetve a Scorpion drónt el lehet indítani anélkül, hogy előre megterveznék a küldetést a gyors reakcióképesség érdekében.

Saját fejlesztésű szoftverünk segítségével dinamikusan beállíthatja a küldetést repülés közben, a küldetés előtt, közben, illetve után, a kritikus pontok térképen, illetve videón történő megjelenítése, illetve felismerése céljából.

A QBase 3D program rögzíti a teljes küldetést a GCS-en (beleértve a videó és a légijármű adatokat), és a rögzített adatok bármikor visszajátszhatók, akár rögzítés közben is. A szoftver figyelmeztetésekkel segíti a kezelő munkáját, amikor a légijármű határainak meghaladásához közelít. A figyelmeztetések mindig felülírhatók, amennyiben a küldetéshez az szükséges – Csak repülni kell a rendszerrel.

GCS FELHASZNÁLÓI INTERFÉSZ

A rendszer részét képező földi ellenőrző állomás (GCS – Ground Control Station) egy nagyteljesítményű x86 alapú PC egy strapabíró házban, amely érintésre működő vezérlő elemeket és érintőképernyős funkcionalitást tartalmaz.

A kijelző visszaverődés mentes és a részletek optimális élességét garantálja még a leghátrányosabb világítási feltételek mellett is. Az ellenállási elv alapján működő képernyő esőben, illetve kesztyűben is interakcióra képes.

GIROSZKÓPOS HASZNOS TEHER – INTELLIGENCIA AZ ÉGEN

A jobb döntéshozatal érdekében a megfelelő intelligencia biztosításához nagy értékű érzékelőket integráltunk a rendszerbe nagyteljesítményű optikával, miközben a méretet és a súlyt minimális szinten tartottuk. Az eredmény egy, a tudomány mai állásának megfelelő stabilitás páratlan robusztussággal párosítva.

A rendszer moduláris felépítésének köszönet, a Vector és a Scorpion első részén elhelyezhetők különböző hasznos terhek.

A Scorpionhoz rendelkezésre álló giroszkópos megoldások

1200x800_nighthawk_Civil

NightHawk2

EO: Zoom: 20x optikai, 2x digitális / 1280×720
IR: Zoom: 4x digitális /640×480

 • Adatsebesség: 5Mb/s (H264)
 • Súly: 320 g
 • EGYÉB: KLV-Stream, GeoLock, Kép stabilizálás, Objektum nyomon követés
1200x800_HD40-LV_Civil

HD40-LV

EO: Zoom: 10x optikai, 2x digitális / 1280×720
IR: Zoom: 4x digitális /640×480

 • Adatsebesség: 5Mb/s (H264)
 • Súly: 550 g
 • EGYÉB: KLV-Stream, GeoLock, Kép stabilizálás
1200x800_HD40-XV_Civil

HD40-XV

EO: Zoom: 30x optikai, 2x digitális / 1280×720

 • Adatsebesség: 5Mb/s (H264)
 • Súly: 800 g
 • EGYÉB: KLV-Stream, GeoLock, Kép stabilizálás, Objektum nyomon követés
Bővebben

Az összes érzékelő cserét egyszerűen végre lehet hajtani, csak a teljes hasznos teher dokkot kell kicserélni, és mindez másodpercek alatt végrehajtható. Nincs szükség semmilyen szerszámra.

A célok figyelése éjjel-nappal lehetséges a rendszer IR képességének köszönet (EO/IR opció), ezáltal biztosítva van az Ön számára a teljes körű szükséges rugalmasság. A rendszámok EO 30x zoomoló opcióval akár 700 méteres távolságról is leolvashatók, illetve a célok éjszaka is megjelölhetők. Az IR megvilágító egység segítségével (lézer opció) tevékenysége sikeresebb lehet.

 

A Quantum-Systems folyamatosan arra törekszik, hogy növelje a kompatibilis érzékelők számát. Ahogyan a Vector és a Scorpion felhasználói család bővül, egyre több innovatív és testre szabott érzékelő fog rendelkezésre állni. A vegyi anyagok detektálása, a földbe behatoló kisenergiájú radar, a LiDAR, illetve az LTE-cella olyan elemek, amelyekkel foglalkozni fogunk a jövőben. A lényeg a következő: platformjának sokoldalúsága idővel bővülni fog.

HÁLÓS IP TITKOSÍTOTT ADATKAPCSOLAT

1275x900_silvusstation_military_02

Olyan rádiókommunikáció, amely megfelel a modern alkalmazások követelményeinek, különösen a hadi szektor terén. Ma már nagyobb tartományra, nagyobb adatátvitelre és nagyobb megbízhatóságra van szükség, mint valaha. Önjavító, digitális kapcsolat kezelés és automatikus átirányítás ma már nem csak opcionális lehetőségek. Ma már e funkciók kötelező kellékek. Ezért a Quantum-Systems egy, a tudomány mai állásának megfelelő titkosított hálós IP kapcsolatot használ, amely soha nem látott teljesítményt biztosít a kihívást jelentő környezetekben.

Az adatkapcsolatot biztosító hardver egy, a földön használandó robusztus kézi egységből, valamint egy, a drónon levő OEM modulból áll. Szektor antennák segítségével a hatótávot 25+ km-re is lehet bővíteni. Nincs szükség nyomon követő antennára, illetve mozgó alkatrészekre.

Ez az összeállítás lehetővé teszi 128/256 bites AES titkosítású 10+Mbites adatfolyamok alkalmazását maximum 25+ km-es utasítási és vezérlési hatótáv mellett (szektor antennákkal).

A hardver taktikai alkalmazásokhoz van optimalizálva és erős, IP 67-es besorolású házakkal kapható. Kifinomult MIMO hálós hálózati technológiát alkalmaz. Az adatkapcsolat vezérlése teljes körűen integrálva van a QBase 3D programba, beleértve a kapcsolat és a teljesítmény kezelését.

Bővebben

Műszaki specifikációk:

 • Kiválasztható csatorna sávszélesség: 5, 10, 20 MHz[
 • Különböző frekvenciák állnak rendelkezésre a 400 MHz – 6 GHz tartományban.
 • Titkosítás: DES56, AES/GCM 128/256
 • Adatsebesség: maximum 100 Mbps (alkalmazkodásra képes)
 • Kimenő teljesítmény: 1mW – 4W (max. 8W szektor antennákkal)
 • Latencia: 7ms, átlagosan (20MHz BW)
 • Érzékenység: -99 dBm @ 5MHz BW
 • Az akkumulátor élettartama: Max 12 óra (a kézi készülék esetében)
 • IP 67-os ház

SZÁLLÍTÓ TÁSKA ÉS HÁTIZSÁK

Szétszerelt állapotban a Scorpion drónt és a Vector drónt egyetlen személy is képes kényelmesen és biztonságosan szállítani. Csak néhány lépést kell végrehajtani ahhoz, hogy a rendszerek használatra készen álljanak.

Szabványos változatban a szállítótáska külső méretei a következők: 850x470x280 mm. IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik (vízbe meríthető, vízben lebegtethető) és ezért megfelelő a leghátrányosabb környezetekben történő alkalmazásra is. Opcióként minden terepre megfelelő hátizsák is használható.

Professzionális drón küldetési szituációkhoz készült

ISR ÉS BIZTONSÁGI ALKALMAZÁSOK

A Vector és a Scorpion releváns és időszerű információkat biztosítanak az égből és támogatják a döntéshozatalt az ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance – intelligencia, megfigyelés, felderítés) és az egyéb olyan biztonsági alkalmazások terén, mint például az alábbiak:

 • Keresés és mentés
 • Bűnügyi üldözés
 • Határ járőrszolgálat
 • Forgalom vizsgálat
 • Kikötő, létesítmény és eszköz védelem

Összes rendszerünk kapható ITAR-mentes változatban – Csak repülni kell.

Műszaki specifikációk, SCORPION UAS

1920x600_main_scorpion
Max. Felszállási súly< 5 kg | < 11 lb
Max. Repülési idő45 perc
Utasítási és vezérlési hatótáv15+ km (kézi egység); 25+ km (szektor antennákkal)
Hasznos teherHD40-XV EO 800 g & HD40-LV EO/IR 550 g & NightHawk2 EO/IR 320 g
Utazási sebesség0 – 15 m/s | 0 – 29 kn
Szél ellenállásmax. 10 m/s
Szárnyfesztávolság1,37 m | 4,5 ft.
Szállítótáska mérete0,85 x 0,47 x 0,028 m